بخش تولید ورمی کمپوست و کودهای آلی غنی شده

با توجه به مقادیر معتنابهی کود دامی که روزانه در گاوداری تولید می گردد ضروری بود که به نوعی جهت مدیریت این پسماند برنامه ریزی شود لازم ذکر است که کود دامی تولیدی گاوداری ها معمولاً در محلی دپو شده و پس از گذشت حدود یکسال اصطلاحاً پوسیده می گردد و پس از آن به مصرف امور زراعی رسیده و یا متأسفانه در بسیاری از موارد سوزانده می شود در طول دوران دپو کردن نیز گازهای متصاعد شده از آن آلوده کننده هوا بوده و گاز گلخانه ای محسوب می شود و مایعاتی که در اثر بارش نزولات جوی از آن جاری می گردد.

آلوده کننده سفره های آب زیر زمینی خواهد بود در شرکت شیر و دام کنگاور به دو روش این تهدید زیست محیطی به یک فرصت تبدیل شده است در حال حاضر کل کود تولیدی روزانه جمع آوری شده و توسط سیستم کود خشک کن (Separator) آبگیری می شود و سپس کود خشک شده در محلی بصورت ردیفی دپو گردیده و با برنامه ای منظم هوادهی شده و رطوبت و دمای آن کنترل می گردد طی این فرآیند پس از گذشت ۵/۱ ماه کودها به کمپوست تبدیل گردیده و بخشی از کمپوست بدست آمده به سایتی ۵/۰ هکتاری که در داخل محوطه گاوداری احداث شده است با اضافه نمودن نوعی خاص از کرم خاکی بنام «آیزینافئوتیدا»طی یک دوره ۴-۵/۲ ماهه تبدیل به ورمی کمپوست می شود که این نوع کود اُرگانیک از جمله بهترین کودهای کشاورزی در تمام دنیا محسوب می شود.

ظرفیت تولید این سایت یک هزار تن ورمی کمپوست مرغوب در سال می باشد که هم اکنون این میزان تولید در سطح شرکت صورت می پذیرد و محصول ورمی کمپوست تولیدی بنابر اعلام نیاز مصرف کنندگان بخصوص در مزارع سبزی و صیفی و باغات با اقبال خوبی همراه بوده است.

قسمتی از کمپوست کود دامی تولید شده در شرکت با همکاری متخصصین تغذیه گیاه و خاکشناسی فرموله شده و پس از افزودن ریز مغذی ها در کارخانه تبدیل به گرانول می گردد که این کود در چندین فرمول مختلف و با بسته بندی در کیسه های ۲۵ کیلو گرمی و با برند تجاری خاک پرور برای مصارف زراعی، باغی، گلخانه ای، یا استفاده در پارکها و فضای سبز پیش بینی گردیده است که پس از راه اندازی خط اصلی این واحد در ماههای پایانی سال جاری مجموع تولید روزانه آن به حدود ۵۰۰۰ تن خواهد رسید و این شرکت آمادگی تولید و سفارش محصول با ساخت هرگونه آنالیز تولیدی توسط مشتریان را دارا می باشد.